komentare z inych stranok

09.03.2010 06:54

Ťažký súper z Lamača

5.12.2009
napísal: Mino
Ťažký súper z Lamača

Čakal nás Lamač 3, ktorý sa od prvého kola výrazne zlepšil.... Už jesenné prvé kolo naznačilo, že Lamač 3 rozhodne nieje ľahký súper, a bude mať čo v tejto sezóne čo povedať, a uhrá pár veľmi prekvapivých výsledkov. Hlavne ich počet a systém hry na 3 a viac útokov budí rešpekt. My sme sa po otvorení súpisiek ľahko posilnili, ale na správnych miestach. Maťo aj Marek dnes ukázali, že sú naozaj prínosom pre Tigrov.
 Zápas sa začal v dobrom tempe, hral sa otvorený hokejbal, systém hore-dole čo sa muselo prizerajúcim sa páčiť. Oba tímy mali na striedačkách rovnaký počet hráčov, v tíme súpera prekvapila prítomnosť bývalého extraligového hokejistu Luba Pišteka. Brankári si držali čisté konto a v podstate sa čakalo len na prvý gól, a na to kto ho dá. Našťastie po akcii na jeden dotyk si Palino krásne nabehol na nahrávku od Jurka a medzi nohy brankára dal otvárací gól zápasu. Prvá tretina skončila 1:0.
 V druhej sme trošku zvýšili tlak, a pridali sme dva ďalšie góly, na 2:0 dal Marek keď prekvapil brankára z uhla, hra sa na chvíľu vyrovnala, ale potom súper zle striedal a mali sme možnosť hrať presilovku, ktorú sme síce nehrali ideálne, ale 10 sek. pred koncom presilovky dal o5 gól Marek, keď súperovmu brankárovi prepadla loptička po jeho strele. Súper sa síce dostával do šancí, zväčša po našich chybách, a nie až takých vyložených ako my, ale Martin bol dnes výborný a naozaj nás podržal. My sme mnoho šancí v druhej tretine nevyužili, k čomu ale prispel aj súperov brankár. Po druhej tretine bol stav 3:0.
  Už druhá tretina naznačila, že súperovi dochádzajú sily, čo sa v tretej tretine aj potvrdilo. Čoraz častejšie sme súpera prečíslovali v breakoch, ale nevychádzala nám finálna prihrávka, alebo brankár Lamača (Šaňo) čaroval. Na 4:0 upravil Jurko keď bez prípravy po Marekovej prihrávke zavesil. Na 5:0 dal Jurko po samostatnom nájazde, keď chrbtom k bránke poslal brankára na opačnú stranu a zakončil do prázdnej brány. Posledný gól sme dali takmer na konci zápasu keď Miňo našiel Mareka za brankárom a ten už nemal inú možnosť - 6:0.
  Marek odohral výborný zápas 3+1, Jurko 2+3, a Palino 1+1 takže prvý útok splnil čo sa od neho očakávalo, dal všetky góly. Ale aj druhý útok splnil svoju úlohu, nedostal gól a vytvoril si aj pár šancí, ale v zakončení chýbal pokoj. Aby som nezabudol Martin, vychytal súpera a to bol základ nášeho víťazstva. Ale musím zložiť poklonu aj nášmu dnešnému súperovi, hral výborne a mnoho krát mu chýbal v zakončení kúsok šťastia. Výsledok nezodpovedá priebehu hry.
  Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať Braňovi, že prišiel a spravil nám niekoľko fotiek, aj v tom škaredom počasí....

 

24.10.2009 - Seniori - V OKLIEŠTENEJ ZOSTAVE VYDRETÉ VÍŤAZSTVO!!!
6.kolo Team Sharks - Lamač 3 5-3 (1-1,1-1,3-1)
zostava: Súkup(b)-Kochan-Katona-Bottlo,Pothe-Štepánek-Horvath-Krištofič
coach: Roman Pašek

góly: 1:1 Štepánek (Pöthe), 2:2 Horváth (Štepánek), 3:2 Bottlo (Katona),

4:2 Katona (Bottlo), 5:2 Katona (Kochan)

Bez viacerých hráčov základnej zostavy, ale prvý krát tento rok s krištim v zostave sme sa stretli s nepríjemným súperom, ktorý mal oproti minulému roku zlepšené výsledky a tak sme boli zvedavý ako to zvládneme. Začali sme zle a hneď sme prehrávali, našťastie pre nás dokázal štepo následne vyrovnať. V 2.tretine šiel Lamač zase do vedenia, ale Pišta Horváth svojou nekompromisnou strelou dokázal vyrovnať. Na začiatku 3.tretiny sme sa ujali vedenia konečne aj my a už sme zápas nepustili z rúk, skórovať dokázal Pišta Botlo. V rýchlom slede sme dokázali skórovať dva krát a tak sme v podstate rozhodli, oba góly strelil Rišo Katona. V záverečnej hre bez brankára sme viac krát nestrelili do prázdnej brány, čo súper využil 4 sekundy pred koncom dokázal skorigovať na konečných 5:3 pre žralokov. Po zápase sa vyjadrili viacerý. Rišo Katona: Dnes sme narazili na zdatného súpera, bol to úplne iný Lamač ako minulý rok, chalani spravili veľa roboty a predpokladám, že budú bojovať o playoff. Rono Kochan: Dnes sme sa vytrápili, ale konečné víťazstvo pre nás znamená veľa v ďalšom napredovaní. Martin Krištofič: Dnes to bol môj prvý zápas túto sezónu a možno aj posledný, proste to nestíham. Obchody sa rozbehli, baby začali slušne zarábať, niekto na nich musí dávať pozor. Zdenko Súkup: Ťažký zápas, zlý terén, silné sneženie a vietor do toho, toto všetko hralo proti nám, ale my sme to zvládli proti húževnatému súperovi aj vďaka dáždnikom.
 
 

Mikulášske hattricky rozhodli o víťazstve Slávie Právnik na ihrisku nováčika

Lamač 3 vs. Slávia Právnik 3:7 (1:1, 2:4, 0:2)

Vôňa mandariniek, adventných kalendárov a burských orieškov ťahajúc sa z vypucovaných čižiem, vyložených pod pootvoreným oblokom, zobúdzala dúbravských rošťákov jak mamkina nedeľná polievočka po sobotnom fláme.

Predošlé dobré chýry o novom ihrisku sa potvrdili, čakala na nás dôkladne vykefovaná plávajúca podlaha, označená štýlovým bielim poterom a rozvešanými zástavami v hesle – „Vitajte, priatelia“.

Hostia s Kyselákom v bráne, na dve formácie, začali svižne a peknými kombináciami držali hru v obrannej tretine svojho súpera. Domáci postupne hru vyrovnávali a svojím  doterným a zodpovedným bránením dokázali so súperom držať krok.

Slávisti pôsobili ako skúsenejší tím, častým držaním lopty na hokejkách kontrolovali priebeh zápasu a postupne prekonávali trápenie s dobre chytajúcim lamačským brankárom.

Dvoma zavŕšenými hattrickmi v krátkom slede rozhodli o víťazstve právnikov matador Butowski a veterán Marko, ktorí ako jediní našli ten správny otvor, v labyrinte gólového trápenia a streleckej neschopnosti, ktorá trápi tento tým od konca minulej sezóny.

Pozitívom zápasu bola veľmi korektná hra oboch mančaftov, chuť a radosť z pohybu, pekné góly, a záverečné podávanie rúk sprevádzané  s vianočnými vinšovačkami za zvukovej podpory pravých slovenských kolied znejúcich z mobilných telefónov.

Z pozície diváka pochlipkávajúc horkastého čaju (Tomáš tam omylom nastrúhal citrónovú kôru) si dovolím zhodnotiť hru jednotlivcov a kritikou prispieť k lepším výkonom. 6. december 2008